Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: * Uluslararası standartlarda eğitim veren,
* Her yıl üst öğretim kurumlarına artan sayıda öğrenci yerleştiren,
* Muhasebe-Finansman, Adalet, Büro Yönetimi alanlarında yüksek standartlı bireyler yetiştiren,
* İş garantili mezunlar veren,
* Ahilik kültürünü özümsemiş,
* Ahlaki olgunluğa sahip bireyler yetiştiren MARKA OKUL olmaktır.

Misyon: Ulu Önder Atatürk´ün ilkeleri doğrultusunda ve devrimlerinin ışığında evrensel ve ulusal sorunlara karşı sorumluluk duyabilen, geleceğin lider kadroları içinde yer alabilecek, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan, çağın getirdiği gelişim ve değişimlere ayak uydurabilen, spora ve sanata ilgili, kültürler arası kavrayışa sahip, araştıran, üreten, hem sosyal hem akademik yönden nitelikli öğrenciler yetiştirererek onları yüksek öğrenime hazırlamakve eğitim gördükleri mesleki alanla ilgili sektörün ihtiyacını karşılayacak niteliklere sahip bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 2021-2022 eğitim öğretim yılında okul sporları gençler erkek bisiklet il birincisi

Isınma: Merkezi Sistem Doğalgaz Kalorifer
Servis Bilgisi: Okul servisi bulunmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: YGS Ortalama: 146
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 16
Sportif Etkinlikler: Sınıflar arası futbol karşılaşması, masa tenisi, basketbol sahaları, bilek güreşi masaları.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları
Proje Çalışmaları: Halen devam eden bir AB projesi bulunmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: GREEN WORLD GREEN ENERGY kapsamında İtalya ve Avusturya, Litvanya, Romanya gidildi.
Diğer Hususlar: Okulumuz beslenme dostu ve beyaz bayrak almıştır.

WEB - https://karamanahievran.meb.k12.tr

Adres - ELMAŞEHİR MAH. MALAZGİRT CAD. AHI EVRAN ANADOLU LISESI BLOK NO 10H İÇ KAPI NO 1 MERKEZ / KARAMAN

Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Şehir merkezinde 7km mesafede 1. Tokide Elmaşehir Mahallesi Malazgirt Caddesi No: 10/H bulunmaktadır.

Ulaşım 6 NOLU DOLMUŞLAR, 1 ve 3 NUMARALI BELEDİYE OTOBÜSLERİ, OKUL SERVİSİ

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 7 km